Speciaal voortgezet onderwijs staakt

Op 2 juli 2018 staken veel leraren uit de regio Rijnmond uit het voortgezet speciaal onderwijs. De stakers eisen een lagere werkdruk en een beter salaris. Negen scholen in deze regio blijven dicht.

Meer salaris

Op 2 juli 2018 wordt ook de nieuwe cao ondertekend voor leraren uit het primair onderwijs. Omdat het salaris voor basisschool docenten salaris stijgt, stijgt dat ook voor leraren in het voortgezet speciaal onderwijs. Beide groepen vallen onder dezelfde regels. De salariskloof met normale middelbare scholen wordt minder, maar in het voortgezet speciaal onderwijs moeten ze er nog steeds meer uren voor werken.

Wet passend onderwijs

Ook spreekt op 2 juli 2018 de Tweede Kamer ook over passend onderwijs. Sinds vier jaar bepaalt de wet dat kinderen zo lang mogelijk op reguliere scholen moeten blijven zitten. De scholen moeten er alles aan doen om hen op de school te houden. Dit zou tot minder leerlingen in het speciaal onderwijs moeten leiden maar dat is het niet het geval. Sterker nog: de werkdruk groeit erdoor. De speciale scholen vinden dat de politiek moet ingrijpen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld