Stichting De Schoolschrijver op de NOT

Stichting De Schoolschrijver staat dit jaar voor het eerst op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs in Utrecht. Van dinsdag 22 t/m zaterdag 26 januari vind je de stand (01A056) in Het kinderboekenland, waar we onze maandprogramma's en Academie aan een groot publiek laten zien. Je ontmoet er verschillende Schoolschrijvers (Anna van Praag, Kate Schlingemann, Marlies Verhelst, Claudia Jong, Pieter Koolwijk en Maren Stoffels). Zij vertellen graag meer over hoe zij kinderen inspireren om te lezen en te schrijven.

Stichting De Schoolschrijver voor het eerst op de NOT

Op de NOT lancereert De Schoolschrijver een proefles van De Schoolschrijver-maand. Bezoekers kunnen zich aanmelden om een gratis proefles te ontvangen van ongeveer 35 minuten. Schrijver Gideon Samson helpt leerkrachten in deze les om de fantasie bij hun leerlingen aan te wakkeren en geeft unieke schrijf- en boekentips. Naast een digibordles vol opdrachten en inspiratie, ontvangen leerkrachten ook een handleiding en printblad voor de leerlingen. Met de proefles kunnen ze zelf ervaren wat De Schoolschrijver-maand in hun klas kan opleveren.

Gratis poster met schrijftips en beginzinnen

Ze delen ook een  poster uit aan bezoekers van de NOT met HET GROTE MELKWEG SCHRIJFTIPS ABC. De poster is gemaakt door Schoolschrijver Kate Schlingemann en staat vol schrijftips en beginzinnen.

Winactie

De Schoolschrijver heeft een winactie voor bezoekers die de poster meenemen. Waar wordt de poster opgehangen? In de klas, de bibliotheek, de lerarenkamer, thuis of op een heel andere plek? Maak hier een foto van, deel deze via sociale media en tag De Schoolschrijver in je bericht. Zo maak je kans op een hele De Schoolschrijver-maand voor je klas.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld