Uitreiking diploma leerlingmediation

Vijftien tweedejaars leerlingen van het Cburg College ontvingen op 27 november 2018 hun diploma leerlingmediation. In de afgelopen maand zijn zij opgeleid tot leerlingmediatoren en het Cburg College is dan ook zeer trots dat het vandaag aan al die leerlingen het diploma mocht uitreiken. De leerlingmediatoren gaan bemiddelen bij kleine conflicten tussen leerlingen op school.

Leerlingmediation onderdeel Vreedzame school 

De leerlingen zijn opgeleid door een expert van de CED-groep, samen met twee docenten van de school. Leerlingmediation is onderdeel van het programma ‘Vreedzame school - democratie kun je leren’ dat de school de afgelopen twee jaar heeft ingevoerd. Het Vreedzame school programma bestaat uit een lessenpakket, waarin de leerlingen oefenen in het op een prettige wijze met elkaar omgaan. Hierbij wordt geaccepteerd dat er af en toe conflictjes zijn, conflicten horen bij het leven. Het gaat er om dat leerlingen leren hoe ze conflicten op een constructieve manier kunnen bespreken en oplossen. Zo worden de leerlingen voorbereid op actief burgerschap.

Daarnaast bestaat de Vreedzame school methodiek uit een schoolbrede pedagogische aanpak, waarvan leerlingmediation een onderdeel is. Op de tweede verdieping hebben de leerlingmediatoren een kamer waar zij gesprekken kunnen voeren.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld