VakantieBieb-Klassenchallenge

In de VakantieBieb-Klassenchallenge daagden kinderboekenauteurs Paul van Loon en Mirjam Oldenhave leerlingen van groep 3 tot en met 8 uit om speciaal voor de VakantieBieb bedachte zomerverhalen af te maken. Dat kon op allerlei creatieve manieren: met een verhaal, filmpje, toneelstuk, tekening of collage.

Klassenchallenge

De Klassenchallenge maakt deel uit van de campagne voor het basisonderwijs: 2.441 van de 6.626 basisscholen in Nederland (=37%) deden mee aan deze campagne. De VakantieBieb is een initiatief van de Bibliotheek om kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen.

Paul van Loon en Mirjam Oldenhave

Uit de ruim 70 inzendingen zijn als winnende klassen gekozen:

  • Inzending voor Paul van Loon: groep 3 van Obs de Dubbeldekker in Numansdorp.
  • Inzending voor Mirjam Oldenhave: groep 6 van de Antoniusschool in Aerdenhout.

De klassen winnen een pakket van 25 fysieke boeken uit de VakantieBieb voor de school. Op de scholen vindt een prijsuitreiking plaats in samenwerking met de Bibliotheek.

'slimme oplossing'

Paul van Loon over de winnaar: “De Dubbeldekker Numansdorp – de absolute winnaar! Een leuk filmpje met mooie tekeningen, dapper voorgelezen door de leerlingen. Het belangrijkste is dat ze een mooi vervolg en einde voor het verhaal hebben bedacht met een slimme oplossing, waardoor Dolfje en Noura veilig weer naar het hotel kunnen.”

De VakantieBieb

De VakantieBieb is op 1 juni 2017 live gegaan voor de jeugd en vanaf 1 juli is er ook een aanbod voor volwassenen. Er kan nog gelezen worden in de app tot en met 31 augustus 2017. Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief