Vijf genomineerden voor ‘Sportiefste Basisschool van Nederland’

De gemeente Den Haag zal samen met de sportopleidingen van de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan optreden als gastvrouw bij de verkiezing van ‘Sportiefste Basisschool van Nederland 2019’. De genomineerde scholen zijn inmiddels bekend. 

De scholen die gaan strijden om de titel zijn voorbeeldscholen voor andere scholen op het gebied van het maken van beweegbeleid. Zij leren hun leerlingen niet alleen goed leren bewegen, maar bieden ook de mogelijkheid kennis te maken met de sport- en bewegingscultuur rondom de school ter bevordering van een actieve en gezonde leefstijl. Ze hebben dit in hun schoolbeleid vastgelegd.

Nominaties

De volgende PO-scholen maken kans op de titel 'Sportiefste Basisschool van Nederland 2019':

  1. OBS Houtrust - Den Haag
  2. Columbusschool – Almere
  3. Sylvester-Bernadette – Helmond
  4. Kardinaal de Jong – Alkmaar
  5. Caleidoscoop - Almere

Naast de ‘Sportiefste Basisschool van Nederland 2019’ verkiezing is er dit jaar voor het eerst ook een verkiezing voor de ‘Sportiefste S(B)O-School van Nederland’.

In het S(B)O zijn de volgende scholen genomineerd:

  1. SO De Piramide - Den Haag
  2. SBO De Kans - Amsterdam
  3. Onderwijscentrum De Twijn - Zwolle

Finale

Op 10 april 2019 strijden de genomineerde scholen om de titel ‘Sportiefste Basisschool/S(B)O-school van Nederland 2019’ op sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Naast een podiumpresentatie bestaande uit dans, muziek en bewegen presenteert elke school zich voor de deskundige jury. Zij krijgen vragen over het beweeg- en sportbeleid van de school. Vervolgens bepaalt de jury wie de titel krijgt.

Prijzen

De winnaar van de verkiezing ‘Sportiefste Basisschool van Nederland 2019’ ontvangt een waardecheque van €3000,-. Een watersport tweedaagse bij het Robinson Crusoë Eiland t.w.v. €2500,- is de hoofdprijs voor Sportiefste S(B)O-school van Nederland. Daarnaast ontvangt de school een waardecheque van €500,-. Alle genomineerde scholen die buiten de grote prijzen vallen, ontvangen een waardecheque van €1250,-.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld