VVD grootste partij bij Scholierenverkiezingen

Als het aan de leerlingen van het voortgezet onderwijs en het mbo ligt, werd de VVD de grootste partij bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018. De VVD scoort 19%. De lokale partijen (17%) en GroenLinks (17%) scoren ook hoog bij de scholieren. D66 (15%) eindigt als vierde. Dat blijkt uit de uitslag van de Scholierenverkiezingen die bekend is gemaakt bij ProDemos in Den Haag.

GroenLinks maakt sprong 

GroenLinks maakt een grote sprong bij de jeugd. Bij de scholierenverkiezingen in 2014 kregen ze nog 7% van de stemmen. De VVD en de lokale partijen scoren ongeveer hetzelfde als bij de scholierenverkiezingen in 2014. D66 was in 2014 nog de grootste partij, toen met 19% van de stemmen.

28.140 jongeren brengen stem uit

In totaal stemden 28.140 jongeren van 101 scholen in het voortgezet onderwijs en het mbo, verspreid door heel Nederland. De leerlingen brachten tussen woensdag 14 maart en dinsdag 20 maart hun stem uit.

Uitslagen bekijken

Via uitslagen.scholierenverkiezingen.nl vindt je de uitslagen van de Scholierenverkiezingen. Je kunt de landelijke uitslagen zien, de uitslagen per provincie, per gemeente, per plaats en per school. Ook vindt je hier alle uitslagen van eerdere verkiezingen. Het is ook mogelijk om uitslagen te vergelijken.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld