Week Tegen Pesten 2018: Laat je zien

Het thema van de nationale Week Tegen Pesten – 17 t/m 21 september – is dit jaar: Laat je zien. En daarmee wordt de leraar bedoeld. Alles draait in deze week om wederzijds vertrouwen tussen de leraar en de leerling. Leerlingen moeten weten dat ze hun leraren kunnen vertrouwen, zodat ze hen weten te vinden en om hulp durven te vragen bij pesten.

Voorafgaand aan en in de Week Tegen Pesten krijgen leraren op de website tips en tools om hiermee aan de slag te gaan.

Laat je zien

Uit onderzoek blijkt dat in slechts 4% van de pestgevallen een leerling dit vertelt aan de leraar. Dat is te weinig. Zeker als je je bedenkt dat de leraar een grote rol speelt in de aanpak en het voorkomen van pesten. Daarom staat de Week Tegen Pesten 2018 in het teken van het werken aan vertrouwen. Zodat leerlingen in het geval van pestsituaties de stap durven te zetten om naar hun leraar toe te stappen en zo een eerste beweging te maken in de aanpak van pesten. Dus leraren: laat je zien.

Goed begin

Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een veilige groep. De eerste weken na de zomervakantie vormen een belangrijke periode in het proces van groepsvorming. Deze gouden weken zijn doorslaggevend voor hoe de leerlingen de rest van het jaar met elkaar omgaan. De Week Tegen Pesten 2018 legt de basis voor een goed startmoment voor de rest van het schooljaar.

De Week Tegen Pesten is een initiatief van Stichting School & Veiligheid.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld