Week van de Lentekriebels: Anders?!

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het speciaal- en basisonderwijs en is van 19 t/m 23 maart 2018. Deelnemende scholen geven een week lang les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. De projectweek helpt om deze thema’s structureel in het schoolplan op te nemen. Er doen meer dan 2500 scholen mee aan de week.

Doe mee met de Kriebels in je buik Award

In maart 2018 wordt voor het eerst de Kriebels in je buik Award 2018 uitgereikt. Met deze award prijst Rutgers de scholen in het basisonderwijs waar seksuele en relationele vorming vast onderdeel zijn van het schoolcurriculum. De genomineerden worden niet alleen onder de aandacht gebracht als inspirerend voorbeeld, maar maken ook kans op een leuke prijs. De inschrijving loopt tot 12 maart 2018, dus doe mee!

Thema 2018: Anders?!

Het thema van de Week van de Lentekriebels 2018 is Anders?! Dit is een breed thema en gaat over seksuele diversiteit, gender, verschillende religies en culturen. Maar ook over ziekte en beperking. Iedereen is daarin uniek.

De Week van de Lentekriebels is een goed begin

De Week van de Lentekriebels heeft als doel om scholen kennis te laten maken met het thema weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Het is een leuke manier en een goed begin om schoolbreed aandacht te geven aan relationele en seksuele vorming.

Bekijk hier het draaiboek 'Lentekriebels'

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld