Week voor de gezonde jeugd

Van 5 tot en met 10 maart vindt de Week voor de gezonde jeugd plaats. De week wordt georganiseerd door JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht)

Op school

Maandag 5 maart 2018 is de aftrap. Dinsdag 6 maart staat in het teken van gezondheid op school. Hoe organiseren scholen bijvoorbeeld een Daily Mile of bijvoorbeeld gezond aanbod in kantines?

De buurt

Via buurthuizen en buurtsportcoaches vinden er diverse initiatieven plaats. Op woensdag staat Week voor de gezonde jeugd in het teken van het omgevingsgebied de buurt. Ook de media heeft een belangrijke rol als het gaat om een gezonde jeugd. Donderdag staat daarom in het teken van de media. Thuis en op werk spendeer je de meeste tijd. Hoe gaan bedrijven bijvoorbeeld om met een gezonde jeugd en hoe wordt dit vertaald naar gedrag thuis. Op vrijdag 9 maart is hier aandacht voor.

Sport en vrije tijd

Zaterdag eindigen we de week en tevens staat deze dag in het teken van Sport en vrije tijd. Hoe gaan sportclubs bijvoorbeeld om met gezond aanbod in de kantine

Doe mee

Vinden er op jouw school of sportclub initiatieven plaats met het oog op een gezonde jeugd? Laat het zien tijdens de Week voor de gezonde jeugd van 5 maart tot en met 10 maart met de toolkit.  

JOGG

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is een landelijke stichting die samen met gemeenten, landelijke partners en professionals in het hele land streeft naar een samenleving waarin de omgeving verleidt tot gezond gedrag. Een omgeving waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is. Het doel van JOGG is om in 2020 tenminste 1 miljoen kinderen met de lokale JOGG-aanpak en landelijke initiatieven bereikt te hebben.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld