Wie maakt mooiste portret van oudere?

Maak een zo mooi mogelijk portret van een oudere, zo luidt de opdracht van het Nationaal Ouderenfonds aan scholieren in heel Nederland. Doel is een schilderij of tekening te maken die zo in de smaak valt bij de jury, dat een leerling voor zijn of haar hele klas een schoolreisje wint.

Masterclass schilderen

De eerste 15 klassen die zich aanmelden krijgen voor elke leerling een gratis canvas doek. En onder álle deelnemende basisscholen wordt een masterclass schilderen verloot. Natuurlijk mogen de ouderen die model staan voor de portretten mee op reis en krijgen zij hun portret mee naar huis.

Contact tussen jong en oud

Het doel van de schilderactie is om op een creatieve en ongedwongen manier sociale contacten te leggen tussen jong en oud door samen te werken met scholen en verschillende zorgcentra. Willem Schortinghuis van het Ouderenfonds: “Tijdens de schildermiddag ontstaan doorgaans duurzame samenwerkingen tussen scholen en woonzorginstellingen en dat is een gezamenlijk doel van ons en de Riki Stichting. Daarbij hebben de ouderen en jongeren samen enorm veel plezier en dat maakt het voor alle betrokkenen een extra geslaagd project.”

Jongeren portretteren ouderen 

Het is de achtste keer dat het Ouderenfonds samen met de Riki Stichting ‘Jongeren portretteren ouderen’ organiseert. Vorig jaar waren duizend kinderen met potlood, houtskool, verf en krijt in de weer om tot een zo mooi mogelijk resultaat te komen. De prijsuitreiking is in januari 2019 in bijzijn van de geportretteerde ouderen.

Aanmelden

Ook meedoen? Basisscholen die mee willen doen kunnen zich hier aanmelden.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld