Winnaar Nationale Mediatheek Trofee 2018

De Nationale Mediatheek Trofee 2018 is gewonnen door het Farel College uit Amersfoort. De prijs is voor de meest aantrekkelijke leesomgeving voor jongeren, die daardoor aangezet worden tot lezen. 

Om meer jongeren aan het lezen te krijgen zijn boeken en een aantrekkelijke leesomgeving onmisbaar. De Nationale Mediatheek Trofee sluit aan op het gedachtegoed van jeugdboekenauteur Aiden Chambers en is in het leven geroepen om het belang van een goede leesomgeving onder de aandacht te brengen bij mediathecarissen, docenten en leerlingen.

Foto © Marco De Swart

Eerste prijs

De eerste prijs is toegekend aan het Farel College uit Amersfoort. De mediatheek is ruimtelijk opgezet, bijzonder stijlvol ontworpen en biedt de leerlingen voldoende lees- en werkruimte. Daarnaast was de jury onder de indruk van de zichtbare aandacht voor lezen en campagnes, die het lezen stimuleren. 

Tweede en derde prijs

De tweede prijs gaat naar het Buitenhout College uit Almere. De jury vindt de mediatheek een moderne open plek met een zee aan verblijfsruimte en veel voorzieningen.

CSG Reggesteyn uit Nijverdal wint de derde prijs. Deze ondernemende mediatheek weet veel te bereiken op de school en de mediathecarissen zetten zich sterk in voor leesbevordering.

Jury

In totaal waren 24 mediatheken genomineerd voor de Nationale Mediatheek Trofee 2018. De jury bestond uit Rob Bonneur (eigenaar/architect bij In Vorm Architecten), Joke Boonstra (mediathecaris bij CSG Augustinus, vice-voorzitter van de Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs) en Renée van Randwijk (medewerker evenementen bij Bibliotheek Rotterdam).

Mediathecaris van het Jaar

Dit jaar werd voor het eerst de prijs voor de Mediathecaris van het Jaar uitgereikt. Met deze nieuwe onderscheiding wordt de aandacht gericht op het werk van de mediathecaris en wordt er erkenning gegeven aan het werk van de drijvende kracht achter de mediatheek. Leerlingen, docenten, collega's en andere gebruikers van de mediatheken in Nederland konden hun mediathecaris nomineren voor deze titel. Mediathecaris Felicity Franke van de CSG Buitenveldert uit Amsterdam nam als eerste winnaar ooit deze prijs in ontvangst: een literair uitje naar keuze.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld