Arexx

EDG, de uitgever van PrimaOnderwijs, bestaat 25 jaar en wie jarig is trakteert! Hieronder een overzicht van de prijzen van Arexx. Klik op de buttons, meld je aan en maak kans!

AREXX Engineering ontwikkelt en produceert programmeerbare robots voor het onderwijs. www.arexx.com


 

1 x robot Marvin

Educatieve programmeerbare robot.

MARVIN beschikt over een beginners-, gevorderden- en expertmodus en is dus inzetbaar vanaf basisschool tot universiteit. Er is geen installatie van speciale software nodig, de leerlingen kunnen heel eenvoudig op de PC of laptop met gebruik van een browser en met behulp van iRP (Intuitive Robot Programming) een programma schrijven. Het programma wordt draadloos via WiFi naar de robot gestuurd die de opdracht dan uitvoert. De leerlingen kunnen ook direct zelf controleren of ze het goed hebben gedaan. Er is lesmateriaal beschikbaar dat de kinderen op een speelse manier kennis laat maken met de wereld van techniek. MARVIN maakt deel uit van SCHOOLLAB, een serie met de leukste producten voor het techniekonderwijs.

 

 

2 x Solar Ventilator

Bouw je eigen ventilator die draait op zonne-energie.

Bouw een eigen ventilator en maak spelenderwijs kennis met zonne-energie. Het bouwpakket is door Arexx ontwikkeld voor gebruik in het onderwijs. Het is eenvoudig te begrijpen en daarmee erg geschikt voor kinderen. De solar-ventilator is 12 cm hoog en begint bij voldoende zonlicht (of licht van een lamp) te draaien. Het contrast tussen de groene propellor en het rode front zorgt voor een leuk effect.

 

 
 

2 x Tuimelrobot

Robot met mechanische tandwielconstructie.

Deze robot heeft geen complexe, elektronische schakelingen om z'n ledematen mee te bewegen. Alles wordt uitgevoerd op een conventionele, mechanische manier. Dat is mogelijk dankzij een complexe tandwielconstructie. Ook de sensoren, die zorgen voor de balans of melden dat de robot schijnbaar hopeloos op z'n rug of buik ligt, behoren tot de categorie mechanische sensoren.

 

 

2 x Solar Cosmonaut

De robot loopt op basis van zonne-energie.

Een kleine cosmonaut robot met geïntegreerd solar paneel. Deze solar robot is eenvoudig in elkaar te zetten en zodra de zon de zonnecellen raakt, begint de robot te lopen.

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief